Kabinet neemt extra maatregelen voor klimaatdoelen

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft de uitwerking van het klimaat- en energiebeleid van dit kabinet bekend gemaakt. Het doel van het kabinet is 49 procent CO2-vermindering in 2030. Echter, de berekeningen laten zien dat de CO2-vermindering blijft steken op 43-48 procent in 2030. Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, heeft aangegeven extra maatregelen te nemen om de klimaatdoelen alsnog te halen. De maatregelen betreffen interessante en uitvoerbare maatregelen, die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. We nemen de drie belangrijkste maatregelen één voor één met u door.

1. Extra subsidieronde SDE+ in 2020

In het voorjaar van 2020 wordt een extra ronde van de subsidie SDE+ hernieuwbare energie opengesteld. Hernieuwbare energie is schone, duurzame en eindeloze energie die het leefmilieu niet schaadt (windenergie, zonne-energie enz.). Projecten die door de aangescherpte regelingen (klik hier voor meer info) van de najaarsronde niet in aanmerking komen voor de SDE+ aanvraag, kunnen alsnog goedgekeurd worden. Het geld voor deze extra ronde komt van overgebleven budget van de vorige ronden. De ronde gaat niet ten koste van de verbrede SDE++ die in 2020 van start gaat.

2. Meer ISDE budget in 2019

De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) biedt zowel particuliere als zakelijke gebruikers een tegemoetkoming voor kleinschalige verwarming zoals zonneboilers en warmtepompen. Het budget van deze aantrekkelijke regeling wordt met 60 miljoen euro opgehoogd naar 160 miljoen euro. Er kan tot 31 december 2019 subsidie worden aangevraagd.

3. Zon op dak

Het grootste potentieel om hernieuwbare energieprojecten te stimuleren zit in zon op daken, omdat draagvlak voor deze projecten geen belemmering vormt. De maatregelen zijn erop gericht om de uitrol van zonne-energie op daken van overheidsgebouwen, scholen en particulieren te versnellen. Voornamelijk scholen worden actief geïnformeerd. Alle schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs hebben een brief ontvangen met informatie over het Kennis- en innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed en de pilot Scholen Energie-bespaarlening (SEL). Via deze pilot kunnen scholen geld lenen voor onder andere dakisolatie en zonnepanelen.

Heeft u na het lezen van dit nieuwsbericht nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via mail: info@considium.nl of 085-0660293.

Oud collega Tom Boonen lanceert startup Utrecht Housing 

27-05-2021

Bij Considium helpen wij bedrijven met het binnenhalen van subsidie op verschillende vlakken. We vinden het bijvoorbeeld mooi om met innovatieve projecten bezig te zijn en bedrijven daarin te ondersteunen. Het is dan leuk om te zien dat onze oud collega, Tom Boonen, sinds kort een innovatieve startup is begonnen. De ideale huisgenoot in Utrecht

Lees verder

Voorschot subsidie praktijkleren

11-05-2020

In de vierde week van mei opent het loket voor de subsidieregeling  praktijkleren voor het aanvragen van een voorschot voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Doel van de voorschotregeling is werkgevers tijdens de coronacrisis  tegemoet te komen voor al gemaakte kosten en te bevorderen dat praktijkleerplaatsen in het mbo kunnen blijven bestaan. Het voorschot kan alleen

Lees verder

WBSO voor Hiway B.V.

5-03-2020

Sinds dit jaar mogen wij de WBSO aanvraag voor Hiway B.V. verzorgen, een innovatief jong bedrijf dat een banenmarktplaats aanbiedt voor werkzoekenden en werkaanbieders. Hiway staat voor innovatieve ontwikkelingen die alle processen omtrent werk versimpelen. In dit interview spreken we met Wout Brink, Head of Strategic Partnerships, waar hij verantwoordelijk is voor alle commerciële activiteiten

Lees verder