Succesvol aanvragen Regionaal Investeringsfonds MBO

Om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren, stimuleert het kabinet duurzame publiek-private samenwerking (pps) in het beroepsonderwijs. Hiervoor heeft zij het Regionaal Investeringsfonds MBO in het leveren geroepen. Een aanvraag indienen is een lastig en tijdrovend proces. Considium helpt het proces te stroomlijnen waardoor de aanvraag sneller en succesvoller zal verlopen.

De belangrijkste en meest voorkomende misvatting is, is dat voorgenomen samenwerkingsactiviteiten worden verwoord in de vorm van een subsidieplan in plaats van een Businessplan. Dit moet een gedegen plan zijn, waarbij onderlinge waarde creatie en duurzame samenwerking de uitgangspunten zijn. De basis voor een succesvol Businessplan is een zorgvuldige regio-analyse. Verder is het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de gemeenschappelijk visie, het plan van aanpak en de rollen en taken in de samenwerking.

We spreken uit ervaring! De adviseurs van Considium hebben succesvol bijgedragen aan gehonoreerde aanvragen. Volgens onze opdrachtgevers zijn we sterk in:

  • Het opstellen van een regio-analyse, door middel van desk- en field research. Hierbij wordt gebruik gemaakt van reeds aanwezige documentatie, interviews en intervisie bijeenkomsten;
  • Het formuleren van de visie en het vertalen van wensen en doelen naar een concreet en realistisch Businessplan. Dit is door de beschreven aanpak en organisatie een duurzaam routeboek gedurende de samenwerking;
  • Het ondersteunen bij het tot stand brengen van een samenwerkingsverband en het vastleggen van de afspraken;
  • Het opstellen van de meerjarenbegrotingen.

Mogen we ook succesvol zijn voor u ? Graag gaan we met u in gesprek om te kijken óf en op welke onderdelen we u kunnen versterken om samen een succesvolle aanvraag te maken. Nieuwsgierig? Of toch nog vragen? We maken graag een afspraak. Bel ons gerust: 0546-458355.

Aankondiging SectorplanPlus Zorg & Welzijn

18-11-2017

SectorplanPlus is een subsidie voor werkgevers in Zorg en Welzijn t.b.v. opleidingsprojecten gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing. Waarom Sectorplan Plus subsidie voor scholing? De huidige én toekomstige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls. De werkgelegenheid gaat de komende jaren flink stijgen, … Continue reading “Aankondiging SectorplanPlus Zorg & Welzijn”

Lees verder

CO2 Compensatie programma

16-11-2017

CO2 Compensatie Zoals u wellicht weet rijdt het rally team van Considium op bio brandstof in plaats van benzine met als doel de milieudruk te verlagen. Echter de rally auto rijdt maar ca. 1.200 km per jaar en is daarmee niet echt een vervuiler. De bedrijfsauto’s van Considium daarentegen rijden tegen de 40.000 kilometer per jaar. Reden voor … Continue reading “CO2 Compensatie programma”

Lees verder

Considium navigeert onderwijsinstellingen naar financiële middelen voor intensievere samenwerking met het werkveld

7-11-2017

Als onderwijsbestuurder of directielid bent u ongetwijfeld op de hoogte dat de Nederlandse overheid een nog betere aansluiting van het MBO op de arbeidsmarkt beoogt. Wellicht loopt u als onderwijsverantwoordelijke rond met tal van ideeën en plannen om daaraan invulling te geven. Dat aan het concretiseren daarvan financiële consequenties zijn verbonden, beseft de overheid en het … Continue reading “Considium navigeert onderwijsinstellingen naar financiële middelen voor intensievere samenwerking met het werkveld”

Lees verder