CO2 Compensatie programma


CO2 Compensatie

Zoals u wellicht weet rijdt het rally team van Considium op bio brandstof in plaats van benzine met als doel de milieudruk te verlagen. Echter de rally auto rijdt maar ca. 1.200 km per jaar en is daarmee niet echt een vervuiler. De bedrijfsauto’s van Considium daarentegen rijden tegen de 40.000 kilometer per jaar. Reden voor Jeroen van Beugen en Raoul Hosli van Considium om daar eens kritisch naar te kijken.

Raoul Hosli heeft gekozen voor de Volvo V60 Hybride. Zijn woonwerk verkeer kan hij daarmee praktisch elektrisch rijden. En daarnaast wordt de auto ondersteund door de elektro motor met gunstigere emissie waarden tot gevolg. Jeroen van Beugen heeft gekozen voor de Mercedes GLC met BLUETEC-technologie. Deze technologie onderschept 98% van alle roetdeeltjes en daarbij wordt 80% van de NOx-emissie omgezet in onschadelijke stikstof en water.

Toch vonden we dit niet genoeg. Daarom hebben we afgelopen jaar meegedraaid in het CO2 compensatie programma van Travelcard. We zijn dan ook trots op het feit dat de afgelopen 50.000 km door ons CO2 neutraal zijn gereden. Van elke liter brandstof dragen we een bedrag af dat geïnvesteerd wordt in CO2 compensatieprojecten. Deze projecten worden streng gecontroleerd en hebben een VCS of GOLD Standard certificering

Deze interventie in het wagenpark heeft er voor gezorgd dat we tegen gelijke of zelfs lagere bedrijfskosten de CO2 uitstoot volledig hebben gecompenseerd.

Investeert u als ondernemer ook in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om samen te kijken welke subsidie- en of fiscale mogelijkheden hier voor beschikbaar zijn.

 

 

 

 

Aankondiging SectorplanPlus Zorg & Welzijn

18-11-2017

SectorplanPlus is een subsidie voor werkgevers in Zorg en Welzijn t.b.v. opleidingsprojecten gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing. Waarom Sectorplan Plus subsidie voor scholing? De huidige én toekomstige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls. De werkgelegenheid gaat de komende jaren flink stijgen, … Continue reading “Aankondiging SectorplanPlus Zorg & Welzijn”

Lees verder

CO2 Compensatie programma

16-11-2017

CO2 Compensatie Zoals u wellicht weet rijdt het rally team van Considium op bio brandstof in plaats van benzine met als doel de milieudruk te verlagen. Echter de rally auto rijdt maar ca. 1.200 km per jaar en is daarmee niet echt een vervuiler. De bedrijfsauto’s van Considium daarentegen rijden tegen de 40.000 kilometer per jaar. Reden voor … Continue reading “CO2 Compensatie programma”

Lees verder

Considium navigeert onderwijsinstellingen naar financiële middelen voor intensievere samenwerking met het werkveld

7-11-2017

Als onderwijsbestuurder of directielid bent u ongetwijfeld op de hoogte dat de Nederlandse overheid een nog betere aansluiting van het MBO op de arbeidsmarkt beoogt. Wellicht loopt u als onderwijsverantwoordelijke rond met tal van ideeën en plannen om daaraan invulling te geven. Dat aan het concretiseren daarvan financiële consequenties zijn verbonden, beseft de overheid en het … Continue reading “Considium navigeert onderwijsinstellingen naar financiële middelen voor intensievere samenwerking met het werkveld”

Lees verder