Wijzigingen WBSO 2018

Kort de belangrijkste wijzigingen WBSO 2018 ten opzichte van 2017

Er komt geen nieuwe downloadversie beschikbaar. Men kan dus geen WBSO meer aanvragen via het offline aanvraag programma. Sommige invoervelden worden vergroot, zodat er meer ruimte voor tekst is. Sommige vragen en toelichtingen worden geherformuleerd voor meer duidelijkheid.

Let op! Voor de WBSO heeft u een eHerkenningsmiddel nodig met beveiligingsniveau 2+

In de miljoenennota wordt onder andere de plannen voor de WBSO gepresenteerd. Voor 2018 daalt het budget ten opzichte van 2017 van €1.205 miljoen naar €1.163 miljoen. De oorzaak hiervan is de overschrijding van het budget in 2016 met €65 miljoen, dit moet in 2018 gecorrigeerd worden. Door de verlaging van het budget vindt er ook een verandering plaats in de tarieven van de schijven. Zo daalt de eerste schijf van 32% naar 31%, en de tweede schijf krijgt te maken met een daling van 16% naar 14%. Het tarief voor starters blijft echter wel gelijk, namelijk 40%.

Considium is succesvol in het snel en effectief aanvragen en verantwoorden van WBSO subsidie voor bedrijven die in Research & Development investeren.

Duurzame Inzetbaarheid Medewerkers

24-05-2018

Investeert u samen met uw medewerkers in het langer productief worden en blijven ? En zet u in op leeftijdsbewust personeelsbeleid ?  Dan komt u waarschijnlijk eenmalig in aanmerking voor een subsidie van 12.500 euro!

Lees verder

Aankondiging SectorplanPlus Zorg & Welzijn

18-11-2017

SectorplanPlus is een subsidie voor werkgevers in Zorg en Welzijn t.b.v. opleidingsprojecten gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing.

Lees verder

CO2 Compensatie programma Considium

16-11-2017

Investeert u als ondernemer ook in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om samen te kijken welke subsidie- en of fiscale mogelijkheden hier voor beschikbaar zijn.

Lees verder