Succesvol aanvragen Regionaal Investeringsfonds MBO

Om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren, stimuleert het kabinet duurzame publiek-private samenwerking (pps) in het beroepsonderwijs. Hiervoor heeft zij het Regionaal Investeringsfonds MBO in het leveren geroepen. Een aanvraag indienen is een lastig en tijdrovend proces. Considium helpt het proces te stroomlijnen waardoor de aanvraag sneller en succesvoller zal verlopen.

De belangrijkste en meest voorkomende misvatting is, is dat voorgenomen samenwerkingsactiviteiten worden verwoord in de vorm van een subsidieplan in plaats van een Businessplan. Dit moet een gedegen plan zijn, waarbij onderlinge waarde creatie en duurzame samenwerking de uitgangspunten zijn. De basis voor een succesvol Businessplan is een zorgvuldige regio-analyse. Verder is het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de gemeenschappelijk visie, het plan van aanpak en de rollen en taken in de samenwerking.

We spreken uit ervaring! De adviseurs van Considium hebben succesvol bijgedragen aan gehonoreerde aanvragen. Volgens onze opdrachtgevers zijn we sterk in:

  • Het opstellen van een regio-analyse, door middel van desk- en field research. Hierbij wordt gebruik gemaakt van reeds aanwezige documentatie, interviews en intervisie bijeenkomsten;
  • Het formuleren van de visie en het vertalen van wensen en doelen naar een concreet en realistisch Businessplan. Dit is door de beschreven aanpak en organisatie een duurzaam routeboek gedurende de samenwerking;
  • Het ondersteunen bij het tot stand brengen van een samenwerkingsverband en het vastleggen van de afspraken;
  • Het opstellen van de meerjarenbegrotingen.

Mogen we ook succesvol zijn voor u ? Graag gaan we met u in gesprek om te kijken óf en op welke onderdelen we u kunnen versterken om samen een succesvolle aanvraag te maken. Nieuwsgierig? Of toch nog vragen? We maken graag een afspraak. Bel ons gerust: 0546-458355.

Duurzame Inzetbaarheid Medewerkers

24-05-2018

Investeert u samen met uw medewerkers in het langer productief worden en blijven ? En zet u in op leeftijdsbewust personeelsbeleid ?  Dan komt u waarschijnlijk eenmalig in aanmerking voor een subsidie van 12.500 euro!

Lees verder

Aankondiging SectorplanPlus Zorg & Welzijn

18-11-2017

SectorplanPlus is een subsidie voor werkgevers in Zorg en Welzijn t.b.v. opleidingsprojecten gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers of opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing.

Lees verder

CO2 Compensatie programma Considium

16-11-2017

Investeert u als ondernemer ook in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om samen te kijken welke subsidie- en of fiscale mogelijkheden hier voor beschikbaar zijn.

Lees verder