Stichting A+O helpt in zoektocht naar personeel

Het oplopende tekort aan personeel voor bedrijven in de metaal- en elektrotechniek industrie zorgt ervoor dat bedrijven steeds meer gebruik maken van ‘zij-instromers’. Een zij-instromer is nieuw personeel dat geen technische opleiding heeft afgerond en geen ervaring heeft binnen een technisch bedrijf. Door bijscholing en praktijkervaring kan uiteindelijk een technische functie uitgeoefend worden. Om de stap naar een technische functie te overbruggen, heeft stichting A+O een extra vergoeding beschikbaar gesteld. Stichting A+O heeft als doel het bevorderen van de instroom, doorstroom én duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de metaal- en elektrotechnische industrie.

De nieuwe vergoeding geldt voor het ‘voorschakeltraject’ en kan oplopen tot € 3.000 per persoon. In het voorschakeltraject worden potentiële medewerkers vaardigheden aangeleerd, voordat zij daadwerkelijk in dienst zijn van je bedrijf. Het leren van deze vaardigheden kan variëren van specifieke gevallen zoals het ‘lezen van tekeningen’ tot aan algemene technische skills. Wat deze vaardigheden zijn, verschilt per bedrijf. De vergoeding geldt niet voor BHV-, EHBO-, VCA- en heftrucktrainingen en -cursussen. Elk bedrijf kan voor maximaal 3 potentiële zij-instromers de vergoeding aanvragen.

Vervolgstadium

Wanneer een zij-instromer het voorschakeltraject af heeft gerond en in dienst komt bij jouw bedrijf, dan is deze meestal nog niet direct inzetbaar. Stichting A+O heeft ook voor het intern inwerken en opleiden regelingen beschikbaar die bijdragen aan een goede begeleiding van de zij-instromer. Denk hierbij aan regelingen voor een externe training of een bbl-opleiding.

Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht nog vragen of bent je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via mail: info@considium.nl of 085-0660293.

Kabinet neemt extra maatregelen voor klimaatdoelen

5-11-2019

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft de uitwerking van het klimaat- en energiebeleid van dit kabinet bekend gemaakt. Het doel van het kabinet is 49 procent CO2-vermindering in 2030. Echter, de berekeningen laten zien dat de CO2-vermindering blijft steken op 43-48 procent in 2030. Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, heeft aangegeven

Lees verder

Stichting A+O helpt in zoektocht naar personeel

1-11-2019

Het oplopende tekort aan personeel voor bedrijven in de metaal- en elektrotechniek industrie zorgt ervoor dat bedrijven steeds meer gebruik maken van ‘zij-instromers’. Een zij-instromer is nieuw personeel dat geen technische opleiding heeft afgerond en geen ervaring heeft binnen een technisch bedrijf. Door bijscholing en praktijkervaring kan uiteindelijk een technische functie uitgeoefend worden. Om de

Lees verder

SDE+ najaarsronde 2019

10-10-2019

  Vanaf 29 oktober kunt u weer subsidie aanvragen vanuit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze regeling is al jaren de belangrijkste subsidieregeling voor het opwekken van duurzame energie in Nederland. De aanvraagperiode loopt van 29 oktober 2019, 9:00 uur tot 14 november 2019, 17:00 uur. Het budget voor deze periode is €5 miljard.

Lees verder